Видове асансьори: товаро-пътнически

, Без категория

Във втората част посветена на видовете асансьори ще пишем за товаро- пътническите асансьори, които са известни и като автомобилни асансьори.

Тези асансьори са проектирани като подемници – вдигат от едно на друго ниво автомобилите и хората в тях.

За да издържат на натоварванията тези асансьори са направени от материали с по – висока издръжливост на натоварване от пътническите.

Имат метална кабина, която е затворена отвсякъде с плътни стени. Обикновено са с автоматични врати – в кабината и на етажите. Тези асансьори имат вградено в тавана усилено осветление (ясно е защо). Пода е – метален с предпазна гумена лента на всички стени на кабината, метални прагове на входовете.

Този тип асансьори имат огледала за обратно виждане, два пулта с управление в кабината на срещуположните стени, за да е удобно на водачите в каквото и положение да са влезли (на където и да е насочена предницата).

Асансьорите за автомобили са снабдени със система за симетрично разпределение на натоварването на кабината, електронно изравняване с отворени врати, два фото – датчика на всеки вход, принудителна вентилация, хидравлични клапани за плавно спиране и тръгване, гонг, дисплей в кабината, бутон за отваряне и бутон за затваряне на вратата, подготовка за инсталиране на дистанционно управление, подготовка за инсталиране на система за ограничен достъп.

Етикети: